Ikona BIP Ikona rodo Ikona Portal Pracownika Ikona poczty EU Ikona Grupa JSW Twitter Linkedin Ikona szukania PLEN

Realne szkolenie w wirtualnej rzeczywistości

Od 1 czerwca 2021 r. zapraszamy wszystkich chętnych do udziału w bezpłatnym szkoleniu z udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej.

Kurs trwa 1h i odbędzie się za pomocą aplikacji Virtual Reality. Organizatorem akcji jest JSW Szkolenie i Górnictwo (JSW SiG). Zgłoszenia przyjmujemy pod numerem tel.: 535 936 628 (w godz. 6:00-14:00) lub na adres
e-mail: [email protected]

Dzięki przygotowanej do celów szkoleniowych nowatorskiej aplikacji Virtual Reality, chętni pracownicy GK JSW, ich rodziny, a także wszyscy zainteresowani nauką pierwszej pomocy mieszkańcy regionu będą mogli bezpłatnie skorzystać ze szkolenia już od 1 czerwca 2021 przez cały miesiąc (po wcześniejszej rejestracji telefonicznej bądź mailowej). Zajęcia będą się odbywać w JSW SiG na Pniówku (pracownia VR – wejście od strony parkingu) od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 - 18.00, a także w soboty i niedziele w godz. 10:00 - 16:00.

Program obejmuje szkolenie z udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Dzięki zajęciom praktycznym kursanci dowiedzą się, jak prawidłowo reagować w przypadku zagrożenia życia lub zdrowia. Pod czujnym okiem instruktora Virtual Reality będą mieli możliwość skorzystania z aplikacji, gdzie przy użyciu fantoma szkoleniowego, przećwiczą niezbędne procedury ratujące życie i zdrowie. Szkolenie odbywać się będzie w grupach dwuosobowych, aby zapewnić komfortowe i bezpieczne warunki sanitarne.

W przypadku zagrożenia życia lub zdrowia, przed przybyciem zespołu medycznego - pierwsza pomoc przedmedyczna często ratuje ludzkie życie.

Akcja GK JSW jest całkowicie bezpłatna zarówno dla pracowników JSW, ich rodzin, jak i wszystkich mieszkańców województwa śląskiego.

Zapraszamy!

Program kompensacji mocy biernej

Jastrzębska Spółka Węglowa skutecznie realizuje program kompensacji mocy biernej.

KSC FORUM 2023

W dniach 23-25.08.2023 r. w Zakopanem odbyła się 5. edycja konferencji KSC FORUM 2023, czyli najważniejszego spotkania praktyków realizujących wymogi Ustawy o Krajowym Systemie Cyberbezpieczeństwa.

KSC Forum to wyjątkowe wydarzenie, które zgromadziło w jednym miejscu…

Silesian CYBERhackathon 2023

21 - 23 czerwca 2023 roku w murach Politechniki Śląskiej na Wydziale Górnictwa, Inżynierii Bezpieczeństwa i Automatyki Przemysłowej zorganizowano po raz pierwszy w kraju CYBERhackathon 2023. Jego celem było zwiększanie wśród młodzieży szkół średnich świadomości…

Amatorski Turniej Siatkówki o Puchar Prezesa JSW

W dniach 17-18.06.2023 r. odbył się Amatorski Turniej Siatkówki o Puchar Prezesa JSW. To kolejne wydarzenie organizowane w ramach Jubileuszu 30 - lecia Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A.

W dwudniowych zawodach wzięły udział drużyny reprezentuujące Zakłady JSW oraz…

Zapraszamy na Wielki Piknik z okazji 30-lecia JSW S.A.

Serdecznie zapraszamy na Wielki Piknik organizowany przez Jastrzębską Spółkę Węglową S.A., który odbędzie się 3 czerwca 2023 roku na Stadionie Miejskim w Jastrzębiu-Zdroju.

CYBERBEZPIECZEŃSTWO ważnym zagadnieniem XXXII Szkoły Eksploatacji Podziemnej

Współorganizowany przez JSW IT Systems Sp. z o. o. panel Cyberbezpieczeństwo stanowił jeden z głównych tematów Konferencji pn. XXXII Szkoła Eksploatacji Podziemnej. W sesji, która odbyła się w dniach 27.02 – 01.03.2023r. w Krakowie udział wzięli przedstawiciele…