Ikona BIP Ikona rodo Ikona Portal Pracownika Ikona poczty EU Ikona Grupa JSW Twitter Linkedin Ikona szukania

Dzień Przedsiębiorczości w JSW IT Systems

18 czerwca 2024 roku w siedzibie JSW IT Systems Sp. z o.o. odbyło się wyjątkowe wydarzenie pt. „Dzień Przedsiębiorczości”, które zorganizowane zostało dla uczniów szkoły TEB Edukacja z Jastrzębia-Zdroju.

Spotkanie miało na celu przybliżenie młodym ludziom zagadnień związanych z pracą w dziedzinie IT oraz pracą w dużym przedsiębiorstwie.

W ramach wydarzenia uczniowie mieli okazję uczestniczyć w serii wykładów prowadzonych przez doświadczonych specjalistów Spółki JSW IT Systems. Program obejmował wyjaśnienie specyfiki pracy w dużym przedsiębiorstwie, omówienie kluczowych tematów związanych ze strukturą organizacyjną firmy, możliwościami odbycia praktyk oraz zagadnieniami dotyczącymi cyberbezpieczeństwa.

Przedstawiona prezentację na temat działów i ich funkcji w firmie. Uczniowie dowiedzieli się jak wygląda hierarchia zarządzania oraz jakie są role poszczególnych zespołów. Specjaliści ds. cyberbezpieczeństwa przedstawili aktualne zagrożenia w świecie cyfrowym oraz metody ochrony danych i systemów informatycznych. Uczniowie mieli okazję poznać najnowsze rozwiązania i strategie stosowane w celu zapewnienia bezpieczeństwa informacji.

Omówiono program praktyk dostępny dla studentów oferujący możliwość zdobycia praktycznego doświadczenia, które z pewnością jest pomocne w przyszłej karierze zawodowej.

Wydarzenie było doskonałą okazję do zdobycia praktycznej wiedzy, która może okazać się niezwykle wartościowa w przyszłości. Uczniowie z TEB Edukacja wrócili do szkoły z nowymi inspiracjami oraz lepszym zrozumieniem realiów pracy w IT.

Dzień Przedsiębiorczości w JSW IT Systems

VI Cyberpoligon ISAC-GIG pod hasłem „Mission NDR” wygrywa JSW IT Systems

W dniach 6 – 7.06.2024 r. odbył się kolejny, szósty już z kolei CYBERpoligon ISAC-GIG oraz towarzysząca temu wydarzeniu konferencja „Kognitywne bezpieczeństwo cybernetyczne w dobie transformacji gospodarki w kierunku idei PRZEMYSŁU 4.0.” prowadzona przez specjalistów i…

Informacje o konferencji

Konferencja „Sztuczna inteligencja, odnawialne źródła energii – nowe perspektywy czy zagrożenia w środowisku pracy?” organizowana przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach.

Partnerstwo dla Cyberbezpieczeństwa (PdC)

Z inicjatywy NASK-PIB i Ministra Cyfryzacji, w dniu 14.05.2024 r. odbyło się kolejne cykliczne spotkanie Partnerstwa dla Cyberbezpieczeństwa (PdC). Jednym z uczestników był Piotr Toś – Prezes Zarządu JSW IT Systems Sp. z o.o. i przewodniczący ISAC GIG.

II edycja Silesian CYBERhackathon

Już dziś, w ramach II edycji Silesian CYBERhackathon, młodzież z kilkunastu szkół w regionie zgromadziła się w gmachu Wydziału Górnictwa, Inżynierii Bezpieczeństwa i Automatyki Przemysłowej Politechniki Śląskiej, gdzie będzie zmagać się z zadaniami zaproponowanymi przez…

Wesołych Świąt Wielkanocnych!