Ikona BIP Ikona rodo Ikona Portal Pracownika Ikona poczty EU Ikona Grupa JSW Twitter Linkedin Ikona szukania PLEN

List intencyjny z PWSZ w Raciborzu

W dniu 26 czerwca 2018 roku uroczyście został podpisany List intencyjny pomiędzy Jastrzębską Spółką Węglową S.A., Advicom Spółka z o.o. oraz Państwową Wyższą Szkołą Zawodową w Raciborzu.

Głównym celem współpracy stron jest podjęcie współodpowiedzialności za dobre przygotowanie kadr dla górnictwa podziemnego oraz stałe rozwijanie wielorakich kompetencji z obszaru funkcjonowania górniczego przedsiębiorstwa wydobywczego. Wspólne realizowanie zamierzonych działań ma się opierać na szeroko pojętej wymianie doświadczeń, wiedzy oraz realizacji innowacyjnych projektów i programów badawczych.

Wiedza ekspercka i analityczna, którą oferuje PWSZ będzie stanowić wsparcie dla rozwoju działalności całej GK JSW w zamian za zdobycie praktycznego doświadczenia związanego z funkcjonowaniem spółek.

Życzymy owocnej współpracy.